Нов вариант на Омикрон е регистриран в Белгия

Вирусолози обясняват, че това е нормално и ще се появяват още нови версии
12 апр 2022 16:23, Петя Славова
41
Нов вариант на Омикрон е регистриран в Белгия
Снимка: БГНЕС

В Белгия е регистриран случай на инфекция с нов вариант на щама Омикрон на коронавируса BA.4. Това съобщи белгийската информационна агенция, позовавайки се на вирусолозите от Католическия университет в Льовен Марк ван Ранст и Пит Мас.

Още по темата

Пробата е идентифицирана във Валония (френскоговоряща Белгия) и впоследствие е анализирана в Свободния университет в Брюксел, предава БГНЕС.

Според ван Ранст появата на нови варианти на коронавирусни щамове сама по себе си не е важно събитие. "Вирусите натрупват мутации, те винаги го правят. Все още ще се появяват нови версии", цитира агенцията думите на вирусолога.

Той също така добави, че появата на нови варианти на Омикрон е по-добра от появата на принципно нов щам на коронавируса.

По-рано Камил Хафизов, ръководител на изследователската група за разработване на нови диагностични методи, основани на технологии за секвениране, в Централния научноизследователски институт на Федералната служба за защита на правата на потребителите и човешкото здраве, заяви, че новата рекомбинантна версия на щама XE, състояща се от фрагменти на подлинии BA.1 и BA.2, е по-заразна от предишните, но е малко вероятно да предизвика нова вълна от пандемии от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обявиха ,че в океана с изкуствен интелект са "намерили" 5500 непознати нови вируса, тепърва ще вадят на тезгяха ,квот са ни забъркали от лабораториите
26
14
 
0
 
! Отговори
Уханеца преди 2 години
Кучетааа ,няма отърване от чумавото коронавирусно биотехнологично оръжие.Слава на Великата Китайска комунистическа мисъл създала най мощното оръжие за масово поразяване.
25
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами така им се пада като не са масово "ваксинирани" нали нашите хексперти казаха, че мутациите тръгват от неваксинираните а аз само на тях вервам.
24
18
 
20
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Млъкнете бе...млъкнете всички надупчени телета. Боцкайте си се там, убеждавайте се колко сте умни, само не ни занимавайте. Ако имахте макар и наченки на критично мислене, щеше да ви светне защо броят заразени в неваксинирана България е по-малък от ваксинираните страни - защото от една страна вирусът еволюира във все по-лек вариант, който обаче по-лесно лови тия дето са ти пре...ли имунната система с експерименталните течности.
23
11
 
2
 
! Отговори
DevOps преди 2 години
Много ясно! CI/CD пайплайните им са изградени вече и си деплойват нови версии по хората през на бил гей чиповете.
22
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грипът колко варианта има? Що не пишете?
21
12
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Ей, продадена невесто, що не спреш да се предлагаш на шефовете си? Влизаш с тях в затвора.
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Броят на вариантите е правопропорционален на броя на годините в за затвора.
19
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му мислят неваксинираните. Преболедувалите неваксинирани имат вече рест - симптоми и всяко следващо боледуване може да е фатално. Ваксинираните са предпазени от усложнения в 95%.
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички нови мутации идват от Ботсвана и съседните й, ниско ваксинирани, с много болни от спин. Това, че го откриват в Дания е Белгия се дължи на масовото секвениране, за което тези държави имат разширен капацитет, а не защото възникват мутации там.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите подварианти на Омикрон са два: BA.4 появил се първо в ЮАР, Ботсвана, Дания и някои части на Великобритания и сестринския му подвариант BA.5 открит в ЮАР и Ботсвана. Сега BA.4 го намериха и в Белгия.
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон се появи ако не бъркам през октомври-ноември 2021 и още на са адаптирали ваксините към него. Добре, че ваксините все пак частично предпазват и от Омикрон, предполагам и от този нов подвариант.
15
7
 
17
 
! Отговори
" Natural " преди 2 години
" Новият вариант на Омикрон е 10% поздравен и е установен в Шанхай на 10.03 .2022. В световен план са регистрирани 300 случай. Учените установиха ,че ваксинирание го изкарват леко , без хоспитализация и летален край.Китай е одобрил само местната ваксина за употреба. Учените не знаят дали този вариант се дължи на китайската ваксина до която нямат достъп или на други фактори. "
14
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма отърване от този вирус. Вирусът повтаря и потретя, всеки следващ вариант е по-заразен от предишния, а ваксините докато се променят заради следващия вариант, то той е отминал и е се вихри още по-следващия вариант.
13
14
 
12
 
! Отговори
Путин Нобел за Мир преди 2 години
Излекува от Европа от КОВИД, вече никой не го брои за нищо и всичко е нормално, а болниците са пълни с ваксинирани жертви! в Автралия след поредните 2-*** спортисти тупнали в ефир, дори купените спортни журналисти, казаха че е време да се разследва, защото само 2 неща са се променили - КОВИД ваксините и 5жи, а преди тях никога такова нещо не е имало!!
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВА1; ВА2; ВА3; ВА4 и тъй до ВА1024 - някой хора си намериха работа и сега като поприключиха нещата не се отказват и се дърпат и искат пак, ама няма брат - свърши тая песен - най-много наесен да на подпукат пак ако войната свърши.
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обсолютно всички ваксинирани проболедуваха един немски др. спорише смен че съм трябвал да се ваксинирам казахму идиси сложи тези които ми се полагатДаже щяха да ме изгонят от работа но прекарах covit19 и останаха с червени бузки
10
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медсестрата цъка минуси. Още и плащат.
9
11
 
15
 
! Отговори
хи-хи-хииии преди 2 години
Да му мислят вакснатите.....
8
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука? То и дендърите там мутират постоянно, ама не пишете за това.